Hoppa till innehållet

Jag blev ett kärnkraftverk

Start idag....eller rättare sagt 04:00 för mig och Corinne. Klockan 04:00 så ringer det på dörren och vår hyrcykel med mer lyxig touch har äntligen anlänt och före utsatt tid. Yiiiiiiihaaa!

jag blev helt lyriskt och efter att vi hade skruvat ihop den, så var klockan 05:00 och jag kunde inte sova, var heltaggad, men med en monumental huvudvärk. Min säng är stenhård , trots att jag fixat två extra täcken att använda som bäddmadrasser, så pallar tydligen inte tinningen att geschlafen på detta. Jag skiter i att gå att lägga mig igen och kokar gröt och dricker en ansenlig mängd vatten och cola....släpper inte, tar två huvudvärkstabletter och fortsätter sleva i mig gröt. Därefter äter jag en balja med nudlar, en påse chips, ett paket ballerina kex (China plagiat) en Wasa sandwish...sandwich, mera vatten...ontsovajter. Börjar ge med sig , men beslutar att ta det lite lugnt vid start och känna efter i vilket skick kroppen verkligen är i.

Men snabbt tillbaka till cykelglädjen. En kolfiber Kona som skulle passa Corinne bra, vilket betydde att jag kunde smöråka på mitt eget vrålåk. Nu var vi med i matchen igen och även om det fortfarande inte är optimalt, så skulle det bli marginellt. Däremot, en lånad cykel är inte kontrollerad på samma vis, vi hade ingen tid att gå igenom allting, utan endast en kvick funktionstest, Blixt Gordon bikefit & sen till cykelväxlingen för att droppa hojen och därefter till start.

Jag kommer ta dag 1 i mycket rask takt, måste sova och vara utvilad till imorron, men här kommer det....!


Sam Clark innan start, jeansshorts och bälte, lite så han jobbar


Invigningsplatsen

Starten smäller av (5 km löpning) och det går som vanligt cp-fort. Jag tycker att det är mer ansträngande än vanligt och får en halvdålig känsla och med tanke på huvudvärken, så anar jag oråd.

Robban och Matte hjälps åt att snodda Corinne och vi ligger med hyfsat i fältet , runt 8-9:a och en liten lucka fram till en tättrio.

Sen kommer vi till cyklarna och en ca 2 timmars rutt väntar oss. Det rullar på bra och vi klättra både uppåt i höjdmeter och placeringsmässigt. Har en hård fight med Swedish Armed Forces, som sedan skapar en lucka med en taktisk manöver, då de passerar några kinesiska lag innan en lång sträcka där man var tvungen att bära cykeln (ca 1 km) vi hamnade bakom och de vägrade att släppa förbi oss. Tillslut så forcerar vi ut i bushen bredvid och avancerar med en kortare tvåvägskommunikation på olika språk, som bottnade i känslor och vad som är rätt och fel.

Ut på en väg och får upp farten, tar något lag till och Corinne kraschar, upp igen, Robban och Matte hade gjort det största dragjobbet, men jag börjar känna mig bättre och har skarvat vid något tillfälle.

Växling till löpning. Löpningen skulle ta ca 2 timmar och därefter 30 minuter med firning till mål. Allt detta landade på över 4 timmars löpande, upp...ned...upp...ned i en ganska tryckande värme. Vi passerade tre grottor (riktigt coolt) och också svalkande, vilket bidrog till att man hade fått mer krafter när man kom ut på andra sidan. Redan initialt under löpningen så kickar kroppen igång och jag förvandlas till Forsmark 2. Har helt plötsligt outtömliga resurser och det är så jäkla nice när man kan vara med och bidra. Vi sliter på och lyckas slutligen landa på en 5:e plats med endast 6 minuter upp till pallen.


John Karlsson, efter en dag på jobbet


1:a Raw Adventure Team, 2:a Thule adventure team, 3:a Team O2B