Hoppa till innehållet

På plats i Kina

Efter en ganska dryg resa, så är vi på plats.

Färden i korta drag:

10 timmars flyg ifrån Arlanda-Hong Kong, därefter ca 8 timmar av väntan på plats inför inrikesflyget.

Inrikesflight 1,5 timme och slutligen en 6 timmars bussfärd som var utfärdad, men den tog ungefär 8 timmar.

Orsaken var att efter ca 1 timme så smällde ett bakdäck på bussen och efter att ha flugit det senaste dygnet, så var det en ordentlig pulshöjare när man somnade in ovaggad i den stötdämpsbefriade bussen, så det fortfarande kändes som att man var i luften och då väckas av en smäll.

Efter att ha puttrat på i ca 10 km/h en stund med ett kraftig vobblande bakhjul, så kom vi faktiskt till en riktig bussverkstad och de grejade biffen snabbt.

Anlände till Hotellet klockan 02.00 och därefter checkade vi in och hoppade i säng. Jag sov till 12.30 och tänkte att grabbarna redan var igång med att sätta ihop cyklarna och inhandla vatten, så jag satte igång. Men det visade sig senare att jag var den som var först upp....välbehövlig vila alltså.

Idag har vi cyklat en sväng och det är riktigt hett ute, blir viktigt att inte slarva med vätskan under tävlingen. En annan sak som också blev bekräftat, det var höjdmeter, riktigt kuperat med små berg överallt.

Lägesrapport:

Vi (Haglöfs) saknar fortfarande vår tjej Corinne Smit. Hon missade ett flyg på grund utav ett annat flyg som var försenat och har således hamnat på efterkälken i resplanen.

Men vi har alla våra prylar (vi som är på plats)

Thulelaget är på plats allesammans, men haft lite krångel med bagage. 

Swedish Armed Forces kom idag och saknar 2-3 bagage

Petris Team/fd Peak väntar på Staffan och Marika.

Jag har "Kinatejpat" (skyddstejp för tävlingar i Kina) min hoj. Riktigt ugly, men brukar vara en bra investering i slutändan, då transporterna av cyklarna är ok med medeltida mått mätt.

Over and out!