Hoppa till innehållet

Då är det dags igen HÅEC 2016, på lördag smäller det!

Det ett år mellan tillfällena och i år är det 20 år jubileum.

Bortsett ifrån första året och något ströår, så har jag under denna tävlingsdag figurerat på ett eller annat sett i snart två decennium.

Har sett hur tävlingen utvecklats, banan har ändrats och utrustningen optimerats...etc

Har varit med om hela resan ifrån att vara glad amatör med en hyrd 25 kiloskajak, lånad utrustning, till att ha en helikopter som varit hängandes ovanför och filmat alla träningspass på plats. Tävlingen är mycket komplex och förutom mängder av träning så skall många saker klaffa och en näve tur för att loppet skall sluta enligt plan.

Just nu känns det fint i kroppen och tycker att jag har gjort en perfekt uppladdning inför och fått de besked jag velat ha på min träning de senaste veckorna.

Bland annat så lyckades jag springa HÅEC banan hela vägen upp till toppen utan att växla ned till gång, vilket jag inte fixat tidigare. 

Cyklingen verkar sitta bra och körde några sista intervallpass hemma på Monarken innan jag åkte upp till Åre och försäsongen har också sett ljus ut cykelmässigt med diverse framskjutna placeringar och mot specialister inom sitt gebit.

Paddlingen har alltid varit min svaghet jämfört med mina konkurrenter och varit något jag jobbat extra med till detta år, bland annat med mycket styrketräning och sedan försökt omvandla och sätta detta i tekniken. Är så klart inte snabbast i fältet, men indicierna visar att farten har ökat.

Foto: Abbe

 

När jag kom till Åre på midsommarafton var jag nedtränad och ganska tömd på energi. Körde sedan några träningsdagar med Thule teamet och gick därefter ned för "landning" och viloläge.

Här Simone, Sam och Rickard på g nedför Åreskutan.