Hoppa till innehållet

En månad kvar till Haglöfs Åre Extreme Challenge

 

Åre Extreme Challenge....eller korrigering! Haglöfs Åre Extreme Challenge ska det va! Tävlingen har ett namn, men bland garvade så säger man kort och gott endast Åre. -Ska du köra Åre? -Har du kört Åre? -Tränar du inför Åre?....

Jag har aldrig haft äran att vinna denna drabbning, men det grämer mig inte och hur det än slutar så är jag tillfreds med insatser och utgångar. Jag deltog inte första året tyvärr, men körde team/lagvarianten året efter 1997 och jag var 22 år gammal. Då trängde alla tävlande ihop sig i en lokal på Bygget och briefing skedde på en liten whiteboardtavla eller var det till och med penna och papper. Det var hård konkurrens på den tiden oavsett solo eller lag. Det kanske till och med var hårdare konkurrens i lagklasserna än det är idag? Jag tror vi gick i mål top 20 och då hade vi levererat hyfsat bra sträckor rakt igenom.

Skador satte stopp för verksamheten 2006 och jag blev tjock och otränad.

Även om jag "gästspelade något år" utan någon riktigt träning att luta mig mot som exempelvis 2008. Min träning då var förlagd på ett kärnkraftverk där jag jobbade och på rasterna så kutade jag i en trappa upp och ned för de 13 våningarna, duschade för att jag var dyngsur av svett, men det varma vattnet var behagligt och uppmjukande för ryggen. Bytte overall och sen var det dags att dra på sig "Outbreak" dräkten igen och in i reaktortanken.

Revival skedde 2010 och jag kunde träna ordentligt igen och flera pass om dagen...bara köra på och Åre Extreme blev målet i sikte...

Tanken var en sista tävling och sen sluta för gott! Slutade 7:a och resten är historia...jag har ju inte slutat än.

Det är märkligt! när man tror att något är över, så inleds en andra akt eller en uppföljare som visar sig överträffa alla förväntningar och tidigare upplevelser meritmässigt och upplevelsemässigt...otroligt!

Men nu börjar jag känna mig färdig med Haglöfs Åre Extreme Challenge och det är inte omöjligt att det blir sista turen detta år. Med detta sagt! Betyder det inte att jag är motivationslös detta år, absolut inte! Har nog tränat hårdare än något annat år eller i alla fall bättre och på rätt saker. Det är lätt att veta vad man skall göra, inte lika enkelt i praktiken, där man ofta faller in i gamla vanor och resultaten blir ju därefter....oförändrade. 

Åre är en månad bort och innan dess så skall jag köra "Race for heroes" nere i Karlsborg. En kul tävling som jag kan rekommendera alla, snitslat, enkelt och en bra testa på tävling.

http://raceforheroes.se

Den tävlingen kommer inte betyda något för mig, mer än ett bra träningspass och jag kommer vara långt ifrån toppad i form, samt att jag skall på bröllop två dagar innan och hade inte tänkt hålla på hanen.

Men perioden efter så är det dags att få till den där toppformen och kunna leverera ett tillfredställande resultat förhoppningsvis. 

Just nu springer jag oerhört mycket i backe, nästan varje dag under en längre tid har jag inlett med att löpa två timmar i Hammarbybacken..upp,ned,upp,ned...osv, samtidigt som jag lyssnar till en ljudbok eller podcast.

Har en ny Go Pro kamera, Go Pro session och i like it alot!

Så fort man har en ny äventyrskamera i sina korvfingrar, så är det endast fantasin som sätter gränser..."WOW! jag skall göra asgrymma filmer, fota käftarna på en vithaj, framåt repellering ifrån Victoria tower i Kista, springa ifrån en björn och ha kameran på ryggen....fast man "nyktrar till"  och allting reduceras ned till lite små penibla försök till stämningsfulla porträtt, närbilder på sina fötter och foton på mat istället.