Hoppa till innehållet

Lägesrapport inför HÅEC 2016

Har hängt i Åre några dagar och testat banan.

Paddlat sträckan

Sprungit upprepade gånger till toppen, men inte till Huså.

Cyklat cykelsträckan två gånger.

 

Här kommer en snabb lägesrapport!

Det är lite vatten i älven/forsen och med tanke på att det är snålt med snö på berget, så betyder det att nivåerna inte kommer öka utan förmodligen sjunka fram till tävlingsdagen, såvida det inte regnar ordentligt tills dess. "Lite vatten" betyder inte att det är det lägsta jag någonsin träffat på...nej! Men forsen är förhållandevis lugn och det har börjat träda fram lite sten här och var. Det blåste på ordentligt under ett pass när jag kom ut på Åresjön och rejäla vågor slog upp bakifrån. Vid dessa förhållanden, så kanske Åresjön är det svåraste och ur säkerhetssynpunkt där det kan uppstå en mer farlig situation, går du runt så måste du ha en plan! Det var riktigt kallt, trots paddling i torrdräkt, var jag nedkyld när jag kom till Holliday Club. 

Här en finare kväll med Marika och Staffan

Löpningen över Åreskutan till Huså kommer vara betydligt mer snöfattig i år, än fjolårets vinterförhållanden. Det är redan nu ett genomsnittligt HÅEC förhållande med snö och det kommer antagligen minska fram till start. Har inte sprungit på baksidan men enligt rapport ifrån Staffan Björklund så är det samma snöförhållanden på baksidan som råder på framsidan, mindre än 2015 alltså.

Som vanligt varierar vädret kraftigt och en dag sprang jag i shorts, nästa med tights, dunjacka, skaljacka, mössa och vantar....svinkallt!!

Cykelsträckan är lika kuperad som vanligt, jordskorpan har inte ändrat sig och de långa stigningarna ovanför Åre Björnen och Kabinbanan bjuder på motstånd. Men i paritet med snö och vattenförhållanden på de två föregående sträckorna, så är det väldigt torrt och lättrampat för tillfället. 

Nu är jag hemma igen och det blir träning någon vecka till, innan jag börjar släppa på det. Har sprungit väldigt mycket backe och börjar bli sliten i benen, men inga skador förutom en muskel som sitter på insidan av knät, men med lite massage så blir det bra.

Har frekvent letat upp backar att springa i samband med mina arbetsresor. Här i Romme Alpin (Borlänge)