Hoppa till innehållet

Nya tävlingar till helgen

Efter Lidingöloppet MTB , så vilade jag en dag och sen var det dags att fortsätta slipa på cykelformen och paddlingen. I ärlighetens namn så har jag paddlat mycket sparsamt, men jag är en solskenspaddlare och väntar gärna in tiden på året då man kan sitta i kortärmat och driva fram. Vill dock poängtera att så har det inte alltid varit, jag har gjort min beskärda del av obehaglig träning (under de 20 år jag varit aktiv) i mindre gynnsamma glamourösa förhållanden och för att komma någonstans oavsett idrott så är det en faktor som man måste tackla på ett eller annat sätt, klyschan..."det finns inga genvägar" Jag känner väl att idrotten är inget jag kommer hålla på med för evigt, så för att förlänga lusten att fortsätta utvecklas och känna glädjen, så väljer jag lite mindre friktionsfri träningsmiljö och tar lidandet och misären under tävlingarna istället. 

Däremot! så har jag lyft mycket skrot, kanske lite mer än i vanliga fall under lågsäsong och det har visat sig vara tillräckligt för att farten nu tog vid där jag lämnade i höstas. 

Sen så kanske jag har den snabbaste surfskin på marknaden (som jag kan behärska fullt ut) En Nordic Kayaks "Fusion" en Marström´s producerad surfski i högsta kolfiberkvalité. Jag gjorde några ryck och fick upp den i 15,8 km/h och tror att det är det snabbaste som jag uppmätt i en kajak/surfski.

Varför den glider så fint är bland annat för att skrovformen är rak och saknar rocker. Rocker (skrovet är bananformat) är fint när du svänger och vill ta vågor, i annat fall är det en faktor som gör surfskin långsammare (på plattvatten). Däremot så kan en rockerdesign göra skrovet stadigare, vilket indirekt kan betyda att den som paddlar sitter säkrare och klarar av att överföra all kraft utan vingel. 

 I min Fusion, Plats Åresjön och HÅEC 2015

 

På lördag är det Norrviken runt  http://norrvikenrunt.se  Paddling 7 km eller 15 km, alternativt marathon med lyft Damer 22 km , herrar 30 km. Funderar på att delta, inte för att det kommer gå svinbra, saknar uthålligheten i paddlingen, men just av den anledningen så borde jag skicka in en anmälan.

Sedan är det mountainbikerace på söndag i mina gamla hemtrakter och träningsrundor i Uppsala. Pearl Izumi http://skandisloppet.com/pearl-izumi-mtb-skandisloppet/ som är en tävling bland flera andra under UNT bike weekend. Kom gärna förbi och kika!


Så idag är det torsdag och den blir fullsmetad av träning och förberedelser inför helgen.

Snart skall jag sätta mig på Monarken och beta av ett intervallpass 4*4 min och jag hoppas på ett ok besked, men eftersom jag kört intervaller de senaste dagarna, så räknar jag inte med kanonben. Därefter till Uppsala för distanscykling på tävlingsbanan, ca 2-3 timmar och hem till Stockholm, med ett stopp I Sollentuna och Norrviken för att paddelpass....klart och betalt!

 

Imorrn fredag, så blir det lite lugn cykling i någon timme och lugn paddling. Egentligen borde jag vila helt, men dessa tävlingar har ingen hög prioritet och är egentligen bara värdefulla träningspass inför kommande viktigare tillfällen.

Ha en bra dag!
Jari