Hoppa till innehållet

Om livet var en film

Jag och resten av Haglöfsteamet på Raid Gallaecia

Välkomna!

Har redan skrivit ett inlägg "Vägen tillbaka" men det var mest för att ha nått att klämma in och jobba med. Så detta får bli det officiella öppningsinlägget på denna blogg. Jag kommer även fortsätta skriva på nya Outside, men kommer att särskilja och försöka ha lite olika touch och framtoning.  

I går ringde det en polare och vi surrade i telefonen. Han var på ”G”…det flöt! möten, han skakade en massa tass, beslut som fattas och en klase go getter attityd! Om det hade varit en film sa jag till honom , -Så skulle du just nu befinna dig i sekvensen av ett montage då det rullar igång feelgood musik till snabba klipp utav framgång och positiv spiral. ”Stämmer”… han höll med.

Pausar jag min film, så vart landar det då?....Skulle nog kunna vara samma sekvens, men tackar mest nej för att fokusera på träningen. Är inne i en träningsbubbla och måste vara i absolut topshape till mitten av april och det är en thriller att hinna ta sig igenom denna "hinderbana" av småskavanker och finna superkompensation. 

Här på Fornstigen med Thule adventure team

Förra helgen hade vi ett träningslägret tillsammans i Thule adventure team. Precis som jag har beskrivit här i presentationen på adventureracing.se så är jag numera anhängare av ett team. Vi bodde på Mornington Hotel i Bromma och började på fredag och avslutade på söndag. Efter att Clas Björling haft en föreläsning om den klassiska ”väggen” baserat på egna erfarenheter om att få livspusslet att fungera och hålla ihop, få tomt i tanken och sedan ta sig tillbaka (kort och gott).

Så var det pannlampa på och ryggsäck med full adventure racing packning (enligt ARWS packlista) Därefter ut i skogen för en 3-4 timmars nattrekking med karta och kompass.

Jag har ju haft trilskande fot hela vintern och löppassen har varit många men inte så långa. Så det var intressant att testa ett längre pass och med packning. Det gick bra i ca 3 timmar och 30 minuter, därefter klev jag av för att inte anstränga foten för mycket och riskera inställda tävlingar framöver. Efter 3 timmar och 30 minuter hade jag ont, men det var ändå positivt att den höll ut så länge och i en ganska stökig terräng.

De andra skarvade på i 30 minuter

Under lördagen så var det paddling i ca 5 timmar som jag fick dispens ifrån, då jag var tvungen att jobba lite.

Söndag ca 4 timmar mountainbike ute på Ekerö och Fornstigen. Har inte cyklat på Fornstigen tidigare, men det var kanon och kommer säker klämma några fler varv där under våren.

Nu till lite nyheter!

Jag kommer att åka till Kina och tävla i mitten på april (Baise) ett stagerace över fyra dagar. Thule adventure kommer åka dit, fast jag kommer paradoxalt nog att tävla med Haglöfs. Laget kommer att bestå utav mig, Robert Lindberg, Mattias Nyström och Corinne Smit , en duktig Nya Zeeländska. (bilden överst är ifrån Spanien och Raid Gallaecia, då jag tävlade med Haglöfs förra året)