Hoppa till innehållet

Xterra World Championship 2016

Har precis cyklat de ca 5 kilometerna ifrån vårt boende till startområdet vid Hotell Ritz för en sista genomgång inför tävlingen. Jag möter Sebastian Kienle (Vinnare av World Champion Ironman 2014 och tvåa 2015 och 2016 bla) som känt på mountainbikebanan en sista gång, då han är orolig över de leriga förhållanden som just nu råder på cykelslingan. Vi hälsar lite snabbt och han kollar in min Scott Scale 900 SL (Han är själv sponsrad av Scott) 

Jag går upp på mötet och tar del av den sista informationen.

(Bild ifrån igår, då alla pros fick en presentation och samlas på scenen...kändes fn stort!)

Just nu är banan riktigt hal och det kommer att bli mängder av cykelkrascher och gymnastikskor som slinter i backarna imorgon. Havet har också vaknat till liv och levererar en hel del stora vågor, vilket kommer bli rocknroll. Men som det ser ut just nu, så är det inga förändringar, vilket är bra!

Jag är inställd på torrt eller blött...vilket som, spelar ingen roll, jag ser bara fram emot att få tävla årets sista race och syna värdet på alla timmar av förberedelser inför detta spektakel.

Nivån på startfältet är löjligt hög i år och jag skulle vara nöjd om det blir en placering top 20 bland dessa blytunga namn. Men har en målsättning att komma top 15. Skulle jag fixa det, så är det utan tvekan det bästa jag gjort i sportsammanhang, inte i personlig prestation men resultat i förhållande till konkurrens.

Sedan så har jag ett sidomål eller snarare en förhoppning om att matcha några av de bästa på löpningen och cyklingen ( i tid) men det får jag roa mig med att jämföra efter loppet.

Tävlingen kan ni följa här! se länken under

http://www.xterraplanet.com/worlds/

Jag startar 21:00 Svensk tid! 

Mahalo!

Jari Palonen

Det här är jag och mina två supertaggade och starka sambos Sebastian och Sue som också tävlar imorrn.

Sue kör i age group 30-34

Sebastian kör i Pro (samma som jag och jag hoppas det blir en hård fight) 

 

några andra Svenskar....

Martin Flinta kör age group 40-44 ( Min lagkamrat ifrån Thule Adventure Team startar 7 min efter mig, fast hal som en kobra på banan & siktar på att ta sitt tredje raka guld i age group klassen)

Helena Erbenova (också lagkamrat ifrån Thule Adventure Team, kör i Pro och siktar på pallen)