Hoppa till innehållet

Cykeln snodd och skada i armen

....men annars är det ok!

Hade precis packat i ordning för avresa mot Åre (två veckor sedan) och skulle hämta bilen för att ilasta, då är träningscykeln borta?

På bilden den till höger, en Scott Scale 920 medium och med utbytt sadelstolpe,styrstam och styre till Richey WCS kolfiber. 

Men en semestervecka i Åre blev det oavsett, men kanske lite mindre träning än jag räknat med då snowboardåkandet gjorde sitt för benen. Jag vill passa på att tacka Holliday Club i Åre för att de låter mig nyttja deras nya fräscha SATS träningsanläggning, kanske den med finast utsikt i Sverige.

Det blev några riktiga kanondagar på plats, med först sol och sedan en rejäl snödump.

Hanna

Tväråvalvet

Tycker jag ligger i fas med träningen, körde ett snabbhetstest på löpband nyligen och drog av 2,5 km utan några större bekymmer på 8 minuter, vilket inte är något personbästa, men med tanke på att jag inte kört några fartpass i löpskorna sedan december, så var det ändå positivt. Allt nötande på Monarken hemma har gett utdelning, jag känner mig mer eller mindre konstant sliten i benen och det är ett precisionsarbete att inte falla över åt fel håll och bli ordentligt nedtränad. Men det finns en gryende god form och en veckas nedtrappning och lite massage, så kan jag känna mig bekväm i ett par startblock. Det är ett tag kvar till premiär, vilket blir Lidingöloppet MTB 6:e maj och har lite att slipa på fram tills dess. Bland annat tappa lite vikt som jag byggt på mig utav all styrketräning under vintern. Jag lyfte så mycket skrot att det uppkom en inflammation i biceps och underarmen som jag nu får behandla med stötvåg och akupunktur bland annat. Började känna av det i december, men nonchalerade smärtan och tränade på "det går över snart" tänkte jag... Det gjorde det inte alls utan intensifierades "Aha!...jag får koppla bort några övningar som triggar" och körde vidare...det blev ännu värre. "jag får ta bort ytterligare övningar.." ingen förbättring..."jag får endast köra ben..." när jag kom till den punkten, då var vi inne i mars och jag insåg att det lilla problemet hade blivit ett "Franke bekymmer" om du sett filmen Pusher?

Jag testade att paddla häromdagen bara för att se hur mycket skadan stör egentligen? Det fungerade ok, men det är inget som är hållbart över tid, eftersom jag måste byta ut gymvikterna mot en paddel på heltid snarast. 

Over and out!