Hoppa till innehållet

När tramporna slutar snurra

....vad ska man göra då?

Ja...allt annat förutom att försöka vara i sitt livs form i månadsskiftet juni,juli...varje år. Det som driver mig är viljan att bli bättre, samtidigt som kroppen gör sig påmind om att den klarar mindre och mindre. Motivationen kommer också ifrån misslyckanden och skador, ju jävligare desto mer motivation får jag. Jag gör detta för min egen skull och behöver inga klappar på axeln, applåder eller likes för att gå upp ur sängen och genomföra två pass om dagen för att nå min målsättning. 

Jag har bestämt att det finns inget mellanläge, gäller det mesta, antingen eller...

Om inte viljan och möjligheten finns att bli bättre än föregående år, så kan kan jag hitta en ny livsstil med andra utmaningar. 

I våras tog jag en flygtur över cykelstyret och nacken fick sig en omgång, tog någon månad, sen så började jag få ordning på det (trodde jag?) kändes i alla fall bättre. Fick en fråga om att åka till Kina för en 24 timmarstävling (multisport) och feelingen var att det är görbart, var ändå en stund kvar och tillräckligt med tid för att hinna få ordning på allt efter vurpan. Men i samma veva så under ett löppass så landar jag dåligt på en vass sten och får problem med smärta under framfoten. Jag negligerade detta och fortsatte köra på med löpträningen, eftersom jag hade tackat ja till tävlingen, formen blev bättre parallellt med att foten blev sämre.

Kina racet var ingen spabehandling för foten och när jag kom hem så började skavanker uppstå lite här och där och jag var långt ifrån ett tävlingsdugligt skick eller hårdare träning för den delen.

Valde att ta viloperiod och läka ut allting, foten som smärtade, en rygg som blivit sämre och sämre under hösten och ett knä som börjat krångla. "lite vila blir bra" tänkte jag och hade förhoppning om att vara igång med riktig löpträning i november. Cykla lugnt fungerade bra och jag rullade runt i Hellas 2-3 timmar varje dag, utan att ens vara nära mjölksyra.

Sen blev det semester i USA med diverse aktiviteter och då blev det lite tullande på vilan med foten, eftersom vi planerat en relativt aktiv tripp.

Haltade runt i San Francisco, haltade runt i LA, haltade runt i Redwood skogarna...och Hanna sa åt mig att jag går så konstigt, helt sned i kroppen och jag kände mig som 100 år.

All "vila" efter Kinatävlingen hade inte givit något? istället började jag bli sämre och nu var nästan ryggen ett större problem än foten som i sin tur blivit än värre. Jag är ganska envis som person och räknar kallt med att kroppen hela tiden reparerar sig och blir förbannad när det inte sker, så var det 2006 när jag slog sönder diskarna i ryggen och gick med det i 3 år (innan jag tog tag i det) Lärde mig utav den läxan och bestämde mig för att omedelbart ta tag i saken när vi kom hem ifrån semestern, det hade redan gått för lång tid.

Sedan i början av november har ryggen fått behandling 1 gång i veckan och foten hade en stressfraktur, så jag har inte belastat den (tränat på den) i snart två månader, fortfarande dålig men betydligt bättre.

Det som skett med ryggen var att jag var helt skev i bäckenet och hade en hel del korrigeringar att göra ifrån nacken och ned och förmodligen var det ett resultat efter min cykelkrasch i somras, därefter fick jag ett fotproblem som jag försökte kompensera bort genom justera min kropp efter det, vilket resulterade i att ryggen blev sämre och även ett begynnande knäproblem.

Ganska snabbt efter mina första kiropraktorbesök så blev det positiv förändring och för några veckor sedan var jag i fjällen för att åka snowboard, vilket jag inte trodde skulle fungera vare sig med rygg eller fot? Men det gjorde det, även om jag klev av tidigare någon dag för att inte pusha det för mycket. Men det tar sig och jag skulle nog kunna börja jogga lite lätt nu och i dagarna kommer min nya Monark LT2:a som ska få gå varm.

 

Har endast kört styrketräning de senaste två månaderna, så flåset är nog långt ifrån topp, däremot är motivationen det och ibland behövs ibland lite skador för att uppskatta hur jävla bra man har det, när väl kroppen fungerar.

 

tips från coachen....vänta inte för länge på att få hjälp med en skada

 

Har även varit och testat vattentemperaturen på Torö (Grymma surfare på bilderna...tyvärr är mina surfskills för dåliga att bjuda på Bodhisvängar i denna "tvättmaskin") 

Foto: Gunnar Eld 

Foto: Gunnar Eld

Foto: Gunnar Eld

Jo! jag är anmäld till Åre Extreme Challenge

och här är min nya hoj

Orbea Alma M-LTD

Kör så det ryker!