Hoppa till innehållet

Träna hårt och snabbt, bli hård och snabb.

Det är 10:e februari och har kört på med träningen hårt i ca 1 månad nu. Det första intervallpasset var katastrof! "Ok jag ger det en månad, har det inte hänt något då....så lägger jag ned för gott!" tänkte jag och gjorde en okulär besiktning av Monarkcykeln som står mitt i vardagsrummet "det måste ju vara något som ligger och bromsar??" Det gick så jäkla tungt och blev orolig på riktigt då "uppförsbacken" till en drakdödarform kändes löjligt brant & långt bort. Men nu 15 intervallpass senare + en del distanscykel och ett gäng med benpass på gymmet så har kroppen vaknat till liv igen.

Det är lätt att man hamnar i gamla hjulspår och hela tiden tränar på samma vis, med försvar "har ju fungerat tidigare" (om man nu tycker att målet uppfylldes) Men förutsättningarna förändras och de kanske ser en smula annorlunda ut idag mot för 5 år sedan, du är lika snabb nu som då, men endast tack vara en förbättrad teknik, vilket räddar upp en tappad styrka.

Jag körde en hel del benstyrka back in the days, mycket skivstång, benpress etc etc och surfat lite på den grunden de senaste åren, men en grund som jag kände hade sett sina bästa dagar och om det återigen skall bära frukt så var det dags att fylla på. 

Så nu har det blivit en del benstyrka ihop med intervaller på cykeln (vilket är en jäkligt svår combo att få ihop ibörjan) men när det väl fungerar, så stiger watt talen ganska snabbt på cykeln.

Mina cykelpass/träningspass just nu ser ut på detta vis.

Börjar oftast 1,5-2 timmar distans och därefter något av dessa:  

1. 15*3 minuter, med 1 minuts vila mellan och på tröskel eller lite över

2. En klassisk 4*4 minutare

3. 10*2 minuter (maxa benen fullständigt och öka snabbheten) 8 minuter lugn cykling och upprepa 9 gånger till.

Därefter ett löppass på ca 1 timme och sedan gym.

Just nu pågår multisporttävlingen Coast to Coast på Nya Zeeland (tvådagars eventet har startat) Soloklasserna startar ikväll (tror 18:00) och har en riktigt stark lineup. Följ den via länken http://www.coasttocoast.co.nz

Träna på!