Hoppa till innehållet

Motivationen 2017

Sedan november och målgången vid Xterra VM, har jag inte genomfört någon stenhård träning, istället har jag gjort saker man inte har tid och ork att göra annars. Skönt att ta klivet ur träningsrutinens hjul, slippa känna sig stressad att inte vara i form, vara orolig för att bli sjuk och inte bry sig om vad det står på vågen. Perioden fram till nu har jag ändå varit aktiv och innan jul så testade jag löpformen med gott resultat, då jag klämde till med 2,5 kilometer på 7:45. Jag har ändå i snitt tränat 1,5 timme om dagen (mest gym) bara för att kroppen skall vara redo för 2017 träning på riktigt.

bild ifrån Norge i december

Motivationen då? Den kommer och går, man måste bara hitta den riktiga anledning till varför man ska lägga ned så mycket tid som krävs för att bli bra. När jag intervjuade Nitro Circus stjärnan Travis Pastrana en gång i tiden, så ställde jag frågan om han var nervös (rädd) inför något jackass stunt, svaret blev ...." Nej inte när det skall ske, utan det är på planeringsstadiet, när jag ska bestämma mig för att göra det eller inte, då är jag skraj. När jag väl skall utföra så är beslutet taget och då är jag bara fokuserad på att genomföra"  

Lite så känner jag med att lägga upp träningen inför säsong. Det jobbigaste är att bestämma sig på vilken höjd "ribban" skall läggas upp på? det är ju bara fantasin som sätter gränser.  Men eftersom jag inte inspireras av att göra saker slentriant så måsten ribban placeras högre än föregående år, som i sin tur var högre än året innan osv, jag känner till insatsen för att försöka höja sig ett snäpp. Sen så blir jag ju inte yngre, vilket gör att jag måste hitta på lite olika hacks för att träningen skall vara progressiv utan att den sliter för mycket. Men när man väl har en plan och en vision, beslutet är fattat...ja då är det bara att köra. 

Norge "Finse" i december

Tänker inte vara dramatisk och skriva "detta är mitt sista år" det vet man inte, men jag känner att det finns andra saker jag har outforskat och vill göra mer av, innan åldern kommer ikapp. Jag slutade med snowboard för att börja med multisport och har en vision om att sluta cirkeln. Jag pratar inte om en vecka i Sälen och några dagkort i Romme under en säsong, utan då blir det signifikativt mig, ganska mycket snowboard.

Romme i januari

Vet inte riktigt hur säsongen 2017 kommer att se ut?

Men huvudmålet är multisporttävlingen Åre Extreme Challenge.

Andra lopp jag vill göra bra ifrån mig på:  Lidingöloppet MTB, Skandisloppet Pearl Izumi MTB, Race for Heroes (multisport), Ottarsloppet (löpning, MTB) Xterra Sweden (Triathlon)

Utöver detta kan det bli någon sväng till Kina för multisport och om det dyker upp nått annat förslag.