Hoppa till innehållet

Åre Exteme Challenge 2020 inställt!

Igår skrev jag om att jag skulle avsluta en lång multisportepok med ett sista ryck på Åre Extreme Challenge 2020. Ironiskt nog, så ville ödet något annat och tävlingen är nu inställd, snopen är en underdrift!!

Var ställd i ca 5 minuter, sedan så började jag klura på lösningar. "Vi kör ändå!" "Jag arrangerar tävlingen senare i juli eller början av augusti?" "Skapar en annan ny solotävling i Stockholm/Östhammar?"

Hade verkligen planerat för detta och såg fram emot de sista månaderna med förberedelser och träning inför, men istället blir man helt oförlöst.

 

Jag har full förståelse för beslutet och i ett större perspektiv så är det inte ens en parantes i sammanhanget med tanke på hur allting är just nu.

Men! låt säga att vinden vänder och saker och ting börjar öppna upp och restriktionerna lättas och det är grönt ljus enligt folkhälsomyndigheter. Är det någon som skulle kunna tänka sig köra 27 juni (eller troligtvis ett senare datum) i Åre och göra upp i ett multisport SM unplugged variant 2020?

Beroende på vattenflödet (ibland kan det stiga igen under juli) så kör man paddlingen på sjön eller i forsen och därefter den vanliga banan.

Jag skulle kunna markera och styra upp en hel del, men jag tror att det är bra om man känner till banan hyfsat och kanske framförallt är säker på och i vattnet (någon säkerhetsbåt borde gå att lösa)

Samma regler som på race och obligatorisk utrustning, men utan tävlingsvästar.

 

 

Hur som helst så har jag ändå haft en plan B, eftersom beskedet inte kom som en blixt från klar himmel, så får fokuset ligga lite längre bort i kalendern och mot Cykelvasan istället. 

 

 Bara lyfta blicken!